Home » KORABI Dibër » EDHE NE AMERIKE KORABI NGADHENJEN

EDHE NE AMERIKE KORABI NGADHENJEN

Vjollca Sadiku

Diber, 10 Qershor 2011- Keto dite me rastin e  shenimit te jubileut te Korabit, 90 vjetorin si dhe hyrjen ne ligen e dyte futbolistike, ne Diber erdhen edhe perfaqesuesit te klubit futbolistik ,, Korabi ,, te New York-ut.

Klubi futbolistik ,, Korabi i New York-ut eshte themeluar ne vitin 1994  ne Amerike nga inciativa e dibraneve qe jetojne atje. Nje nder themeluesit te ketij klubi , keto dite qendron ne Diber, dhe njeherit eshte edhe udheheqesi I ekipit te futbolisteve te rij te Korabit Reshit Papraniku- Rosti. Papraniku na tha se KK, Korabi ,, I New York-ut qe nga fillimi i tij i eshte afruar liges shqiptaro- amerikane, dhe kjo aferisi ka qene disa vite me rradhe. Me pas iu eshte bashkangjitur  liges  Italiano- amerikane  ndersa viteve te fundit  moren pjese edhe ne ligen 40 vjecare  ne shtetin e New York-ut, ku edhe sot jane ne ate lige.

Papraniku  shton se sot ky klub futbolistik ku te gjithe lojtaret jane dibrane te cilet jetojne ne Amerike,  eshte edhe ne ligen e Kosmopolotan,, qe eshte e organizuar nga shteti I New York-ut. Ne kete lige jane futbolistet e rij te klubit Korabi,, te New York-ut, qe nen udheheqjen e ketij futbolisti te  njohur dibran dhe qe njehere eshte edhe udheheqesi I ketij grupi thote se ky klub ka edhe femra sportiste qe luajne ne ligat Amerikane neper turniret e tyre. Ketu shton Rosti mund te vecojme futbolistet Vjosen dhe Bukurie Begun qe jane te dallurat ne klub.

Ndersa Alit Jani gjithashtu futbolist dhe nje nder themeluesit e klubit te Korabit te Amerikes dhe nenkryetar actual i klubit, thote se ky vit ishte vit I sukseseve te te dy klubeve futbolistike te ,, Korabit  si te Dibres ashtu edhe te New York-ut, pasi qe edhe klubi I Korabit te New York-ut tash ka hyre ne ligen e dyte futbolistike  te shtetit te New York-ut. Jani shton se ekipi I Korabit intenzivisht eshte duke bere pergaditje qe shpresojne se suksesi do te jete I shoqeruar me ato.

Ne biseden qe patem me sportistet dibran qe jetojne ne Amerike dhe qe erdhen ne Diber enkas per klubin futbolistik ,, Korabi,, papraniku, Jani, mela etjer thane se ne kemi nje lidhshmeri me Korabin e Dibres, dhe gjithmon ne sezonin veror,   ne Diber ne kuader te  diteve kulturore ,,Vera Dibrane ,,ne te cilen ka edhe aktvitete sportive ne futboll te vogel, turnirin e hapin me  lojen e pare miqesore qe luajne futbolistet nga te dy Korabet , atij te Dibres dhe New York-ut. Me pas keta klube kane edhe nje bashkepunim edhe me Korabin e Peshkopise .

Duhet theksuar se klubi Korabi I New York-ut mbeshtet financiarisht klubin e Korabit te Dibres  disa vite, ndersa Korabin e New York-ut mbeshtesin sponzoret dibran qe jetojne ne Amerike, te cilet kontribojne financiarisht qe ta rruajne traditen dibrane ne sport.

Diber, 10 qershor- Keto dite me rastin e  shenimit te jubileut te Korabit, 90 vjetorin si dhe hyrjen ne ligen e dyte futbolistike, ne Diber erdhen edhe perfaqesuesit te klubit futbolistik ,, Korabi ,, te New York-ut.

Klubi futbolistik ,, Korabi i New York-ut eshte themeluar ne vitin 1994  ne Amerike nga inciativa e dibraneve qe jetojne atje. Nje nder themeluesit te ketij klubi , keto dite qendron ne Diber, dhe njeherit eshte edhe udheheqesi I ekipit te futbolisteve te rij te Korabit Reshit Papraniku- Rosti. Papraniku na tha se KK, Korabi ,, I New York-ut qe nga fillimi i tij i eshte afruar liges shqiptaro- amerikane, dhe kjo aferisi ka qene disa vite me rradhe. Me pas iu eshte bashkangjitur  liges  Italiano- amerikane  ndersa viteve te fundit  moren pjese edhe ne ligen 40 vjecare  ne shtetin e New York-ut, ku edhe sot jane ne ate lige.

Papraniku  shton se sot ky klub futbolistik ku te gjithe lojtaret jane dibrane te cilet jetojne ne Amerike,  eshte edhe ne ligen e Kosmopolotan,, qe eshte e organizuar nga shteti I New York-ut. Ne kete lige jane futbolistet e rij te klubit Korabi,, te New York-ut, qe nen udheheqjen e ketij futbolisti te  njohur dibran dhe qe njehere eshte edhe udheheqesi I ketij grupi thote se ky klub ka edhe femra sportiste qe luajne ne ligat Amerikane neper turniret e tyre. Ketu shton Rosti mund te vecojme futbolistet Vjosen dhe Bukurie Begun qe jane te dallurat ne klub.

Ndersa Alit Jani gjithashtu futbolist dhe nje nder themeluesit e klubit te Korabit te Amerikes dhe nenkryetar actual i klubit, thote se ky vit ishte vit I sukseseve te te dy klubeve futbolistike te ,, Korabit  si te Dibres ashtu edhe te New York-ut, pasi qe edhe klubi I Korabit te New York-ut tash ka hyre ne ligen e dyte futbolistike  te shtetit te New York-ut. Jani shton se ekipi I Korabit intenzivisht eshte duke bere pergaditje qe shpresojne se suksesi do te jete I shoqeruar me ato.

Ne biseden qe patem me sportistet dibran qe jetojne ne Amerike dhe qe erdhen ne Diber enkas per klubin futbolistik ,, Korabi,, papraniku, Jani, mela etjer thane se ne kemi nje lidhshmeri me Korabin e Dibres, dhe gjithmon ne sezonin veror,   ne Diber ne kuader te  diteve kulturore ,,Vera Dibrane ,,ne te cilen ka edhe aktvitete sportive ne futboll te vogel, turnirin e hapin me  lojen e pare miqesore qe luajne futbolistet nga te dy Korabet , atij te Dibres dhe New York-ut. Me pas keta klube kane edhe nje bashkepunim edhe me Korabin e Peshkopise .

Duhet theksuar se klubi Korabi I New York-ut mbeshtet financiarisht klubin e Korabit te Dibres  disa vite, ndersa Korabin e New York-ut mbeshtesin sponzoret dibran qe jetojne ne Amerike, te cilet kontribojne financiarisht qe ta rruajne traditen dibrane ne sport

 paprjan[1]

About admin

Leave a Reply

Translate »